Harjattula Golf Logo 2019 D 600x435

Larri Vermola

Larri Vermola

Larri Vermola W400

Golfia pelataan vapaalla keholla ja mielellä, kuten mitä tahansa muutakin peliä. Sitä ei ole tarkoitettu ajateltavaksi, ajatellen ohjattavaksi eikä (pilalle) analysoitavaksi.

Golf pitää löytää. Todellinen löytäminen vaatii etsimiselle antautumista. Pitää katsoa, mitä kokemuksessamme tapahtuu, kun laitamme mailan ja pallon liikkeelle. Hyvä tavoite on nauttia liikkeestä, yhdessä olemisesta ja liikkumisesta. Tässä tilassa usein pelikin sujuu.

Meidän ei yleensä tarvitse muuttaa mitään pakottamalla. Riittää, että havaitsemme, mitä tapahtuu. Piilossa olevat asiat hallitsevat meitä. Me hallitsemme tiedostamiamme asioita. Mutta se me tai minä, joka hallitsee, eikä ehkä ole se, mitä olemme oppineet sen olevan. Suurin osa osaamisestamme on alitajuista, kuin pyörällä tai autolla ajamista.

Maailman parhaat golfvalmentajat (R. Smith, D. Pugh, H. Haney ja S. Cranfield) sanoivat yhdestä suusta, kun heiltä kysyttiin golfin tärkeintä ohjetta, että ”älä sano ensikertalaiselle, mitä pitää tehdä”. Lajia aloittavan harrastusta vaikeutetaan usein kohtuuttomasti sillä, että pelaajaa ohjataan ajattelemaan, muistamaan asioita, jotka (muka) ovat välttämättömiä golflyönnin onnistumisen kannalta.

On hyvä sallia itselleen aina asioita muuttaessaan 5–20 lyöntiä vailla suuria odotuksia, jotta keho ehtii vähän tottua liikkumaan uudella tavalla. Ei kannata ajautua jatkuvaan liikkeen muuttamiseen.

Nähdään kentällä, ihmetellään, nautitaan golfin haastavuudesta – ja siedetään väistämättömiä heikkoja hetkiä. Viimeksi mainituista yleensä oppii kaikkein eniten, jos mieli säilyy avoimena.

Työkokemus:

Harjattula Golf pro 2017–
Suomen Golfliiton tapahtumissa kouluttajana
Hirvensalon Golf pro 2009–2013
Monialayrittäjä hiihtokoulupomosta seikkailukasvattajaan 2009–
Kultaranta Golf pro 2008–2012
Nokia Oyj, Sports and Wellness, tuotepäällikkö 2001–2007
Diak, linjanjohtaja ja viestintäkouluttaja 1998–2000

Koulutus:

Suomen Urheiluopisto, Vierumäki, Ammattivalmentajatutkinto 
Suomen golfliitto, Golfohjaaja, tasot 1 ja 2
TPI Golf Fitness Instructor, level 1
Kasvatustieteen maisteri, opettajan pedagogiset opinnot
Psykologian perusopinnot

HINNASTO:

Yksityisopetus 60 €  / 50 min, + 10 € / lisähenkilö
Green Card -suoritukset 1–2 h 50 € /hlö

Alkeiskurssit (sis. Green Card)
6 h / 2 pv 130 €
9 h / 3 pv 165 €, alle 18 v. 100 €
Kursseja järjestetään sekä arkisin että viikonloppuisin.
Kurssi sisältää turvallisen, rennon ja sujuvan golfin perusteet, välineet ja pallot kurssin ajaksi, green cardin sekä pelaamista kentällä.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset:

Larri Vermola
puh: 050 3644 050
s-posti: larri.vermola@gmail.com