Harjattula Golf Logo 2019 D 600x435

Tutustu uuteen ladykapteeniin

Tutustu uuteen ladykapteeniin

22.5.2021

 

Martina 500x375

Hei kaikki!

Olen Martina Maass, 29 vuotias kaarinalainen golfaaja. Minut valittiin Harjattulan ladykapteeniksi kaudella 2021. Nyt haluan kertoa teille hieman itsestäni, tarinani golfin parissa ja tavoitteeni ladykapteenina.

 

Golfkentän ulkopuolella olen logistiikka-asiantuntija ja työskennellyt viimeiset seitsemän vuotta Valmet Automotivella. Perheeseeni kuuluu avopuoliso ja kaksi seniorikoiraa, pinsereitä molemmat.

Näin minusta tuli golffari

Aloitin golfin käymällä green card -kurssin Harjattulassa vuonna 2014. Olin todella innoissani uudesta harrastuksesta, mutta ujo luonteeni ja kovat suorituspaineet kokeneessa seurassa saivat minut epäilemään sopivuuttani golfyhteisöön. En tuntenut ketään, joka harrastaisi lajia ja ottaisi minut siipiensä suojaan, joten tyydyin kyntämään lähialueen Par3-kenttiä iltahämärissä. Pelimäärät jäivät korkeintaan viiteen kertaan kesässä eikä kehitystä ollut havaittavissa, joten golfkipinä sammui muutamaksi vuodeksi.

Kaikki kuitenkin muuttui, kun tapasin avopuolisoni, joka pelasi erittäin aktiivisesti ja veti minut mukanaan kentälle. Vuonna 2019 liityin Harjattulan jäseneksi ja kävin viikoittain jäsenten maksuttomissa treeneissä. Uskaltauduin vihdoinkin kentälle ja jopa naisten kisoihin. Sain ympärilleni kannustavia naisia ja aloin tuntemaan oloni todella kotoisaksi kentällä ja klubilla. Kauden lopussa sain yllättävän viestin naistoimikunnalta, joka halusi minut riveihinsä.  Suostuin välittömästi.

Kausi 2020 olikin huima sukellus syvälle golfmaailmaan, vieläpä naistoimikunnan aitiopaikalta. Osallistuin lähes jokaiseen kilpailuun, voitinkin niistä muutaman ja järjestin itse tapahtumia naisjäsenille. Juuri alkanut kausi 2021 lähti rysäyksellä käyntiin, kun minut valittiin ladykapteeniksi, hallituksen jäseneksi ja ostinpa sitten vielä kaiken kukkuraksi osakkeenkin.

Tämä harrastus on tullut jäädäkseen!

Toivon ladykapteenina olevani helposti lähestyttävä pelikaveri ja tsemppari kaikille niille aloittelijoille, jotka ovat samassa tilanteessa kuin itse koin olevani vuonna 2019 –  yksin ja rimakauhuinen. Halua tuoda esiin golfin yhteisöllisyyden, hauskuuden ja sen, miten helppoa se oikeastaan on, kunhan on oikea ympäristö ja ihmiset ympärillä. Nämä edellytykset löytyvät meistä jokaisesta ja Harjattula tarjoaa sen toteuttamiseen loistavat puitteet.

IMG 20210522 WA0008