Harjattula Golf Logo 2019 D 600x435

Mikä ihmeen Ulrica?

Mikä ihmeen Ulrica?

11.4.2021

Ihana Ulrica Cup Open ti 6.7.2021

Tapahtuman historiaa

Vuonna 1995 kreivitär Karin Birgitte Ehrnrooth toimi seurassamme naistoimikunnan vetäjänä. Hänen ideansa oli, että Harjattula Golf & Country Clubille perustettiin seuran ensimmäisen naisten ihan oma golfkilpailu. Kisa sai perustajansa mukaan nimeksi Ulrica Cup Open. 

Kisan perustamisesta lähtien naiset ovat joka vuosi kokoontuneet Harjattulaan aina Ulrikan nimipäivää lähinnä olevana tiistaina. Ensimmäisessä kilpailussa oli kuuleman mukaan noin kymmenen osallistujaa. Nyt tapahtuma on paisunut ja osallistujia on ollut vuosittain yli sata. Vuonna 2020 pelaajia saapui Harjattulaan 16 eri seurasta. Myös kreivitär itse osallistui kisaan useana vuonna, mutta myöhemmin, kun voimat vähenivät, hän kunnioitti läsnäolollaan olemalla mukana palkintojen jaossa ja jälkipeleissä. 

Kreivitär


Kuvassa Kreivitär Karin Birgitte Ehrnrooth vastaanottaa kukkakimppua vuoden 2015 kisan palkintojenjakotilaisuudessa lasipalatsissa.


Vuonna 2019 juhlimme kilpailun 25-vuotista taivalta. Vuoden 2020 Ulrica Cup Open oli sen sijaan muistokilpailu kreivittären menehdyttyä syksyllä 2019.

Vuonna 2020 istutimme klubin pihaan kreivittären muistopuun, Japaninlikusterisyreenin, jonka toivomme ilahduttavan kermanvalkoisilla kukinnoilla heinäkuussa – juuri kilpailun aikoihin meille pelaamaan tulevia naisia.

Vuosi 2021 tuo taas vähän uusia tuulia tapahtumaan, mutta vanhoja perinteitäkään emme unohda, esimerkiksi porkkanoita tulee siis jatkossakin olemaan pelaajien ilona muutamilla teellä, eikä päätöskuohareita mansikoiden kera tai notkuvaa palkintopöytääkään unohdeta.

Vuoden 2021 valmistelut ovat käynnistyneet. Ensitöiksemme uudistimme tapahtuman logon kuvaamaan paremmin kilpailun historiaa ja perinteitä.

Uusi logo:

Ulrica2