Harjattula Golf Logo 2019 D 600x435

Lokakuun kentänhoitoa

Lokakuun kentänhoitoa

4.10.2021

Hoitotoimenpiteitä

Lokakuu on saapunut ja on aika aloittaa talvea valmistavat syystyöt kentällä. Viikolla 40 teemme griineille ilmastuksen tiistain ja keskiviikon aikana. Ilmastuksella vaihdamme kasvualustasta kaasuja ja poistamme tiivistymistä. Samalla varmistamme hyvän veden läpäisyvyyden griineillä. Griinit jyrätään ilmastuksen jälkeen. Väylillä aloitamme myös syväilmastuksen samoista syistä. Lyöntipaikat holkitetaan eli poistamme niiltä kuitua. Holkituksessa lyöntipaikalta lähtee ns. papana pois, joka kerätään tai puhalletaan pois lyöntipaikan pinnalta. Lyöntipaikka holkitus ja väylä ilmastus pyritään tekemään mahdollisimman kuivina hetkinä kelien mukaan ja näin ollen työvaiheet saattavat kestää.

Leikkuut

Heinän kasvu on hidastunut huomattavasti nyt syksyn tullen. Syynä siihen on viileämpi keli ja valon määrä. Leikkuiden määrä siis vähenee huomattavasti. Alamme myös nostamaan hieman leikkuukorkeuksia griineillä ja lyöntipaikoilla. Viikosta 41 alkaen griinit leikataa 4mm ja lyöntipaikat 10mm. Väylien leikkuukorkeus pysyy 11mm. Lehtiä pyrimme poistamaan kentältä mahdollisimman tehokaasti viime vuonna hankitulla perässä vedettävällä suurteho puhaltimella.

Muuta

Syksy on hyvin herkkää aikaa kasvitaudelle. Varsinkin griineillä kylänurmikalle. Joudumme reagoimaan tautipaineeseen hyvinkin lyhyellä varoitusajalla, joten ruiskutuksia joudumme tekemään myös aamuisin. Kesäisin yleensä teemme ruiskutukset iltaisin. Tällä hetkellä iltaisin tulee pimeäkin tosi nopeasti.

Muistuts myös pakkasaamusita, että muistakaa seurata kentän aukioloa Harjattula golfin NexGolfin kirjautumisetusivulta kentaisista info-laatikoista. Kuuraisella kentällä liikkuminen on ehdottomasti kielletty.

Syysterveisin kentänhoitohenkilökunta