Harjattula Golf Logo 2019 D 600x435

Kentänhoidon kevätkatsaus

Kentänhoidon kevätkatsaus

31.3.2021

Talvi

Talvi oli tänä vuonna ns. oikea talvi. Saimme nauttia lumesta ja pakkasesta. Lumipeite saatiin tammikuun puolessa välissä. Sitä ennen kerkesi olla reilu viikon mittainen pakkasjakso. Lunta oli kentällä parhaimillaan n. 30 cm. Se mahdollisti myös, että saimme tehtyä ladut kentän alueelle yhteistyössä Turun liikuntapalveluiden kanssa. Hiihtäjiä riitti todella paljon aamusta jopa myöhäiseen ja pimeään iltaan asti. On hienoa, että pystymme käyttämään golfkentän alueita ympärivuotiseen virkistäytymiseen.

20210202 102839

Talvityöt ja kevään edistyminen

Hyvä talvi mahdollisti sen, että pystyimme ajamaan risuja pois kentältä. 8-väylän reunoilta ja 9-tiipaikan ympäriltä saimme kaikki risukasat pois. Ilman lunta niitä ei olisi pystynyt tekemään. 3-väylän uuden lyöntipaikan ympäriltä ja 2-väylän välimaastosta kaadoimme hieman puita pois, jotta saamme lisää valoa lyöntipaikalle ja se voisi paremmin. Myös läheltä 3-griiniä otimme pari koivua pois, jotta pallon menemisen out:iin näkisi paremmin.

Maaliskuun alkupuolella tuli lämmin jakso, joten aloitimme väylähiekoituksen. Lumi suli silloin niin kovaa vauhtia, että saimme vain puolet tehtyä, koska osa väylistä ja griineistä tuli paljaaksi.  Nyt viikolla 13 saimme hiekoitettua loput väylistä ja levitimme väylille myös kalkkia. Kevät on nyt edistynyt kovin ja muutamassa varjoisessa paikassa on enää hieman lunta.

Väylähiekoitusta

Väylähiekoitusta.

Talvehtiminen

Kaikki griinit ovat tällä hetkellä sulat ja ne ovat talvehtineet erittäin hyvin. Talvituhoja ei tullut. Suurimmat talvituhon aiheuttajat ovat lumihome ja jääpolte. Tammikuussa oli viikon pakkasjakso ennen lumen tuloa. Näin ollen routaa pääsi muodostumaan ja heinä meni lepotilaan. Lumi tuli pakkaslumena, joten sekin auttoi, että nurmen pintaan ei päässyt muodostumaan kosteutta ja näin ollen jäätä tai hyviä olosuhteita lumihomeelle. Myös onnistuneella tautitorjunnalla on ollut vaikutusta lumihomeen torjuntaan. Griinit on ruiskutettu haihdunnan estoaineella. Sen tarkoituksena on estää tuulikuivuminen, johon tällä hetkellä on suuri riski. Ainetta voidaan kutsua ns. kemialliseksi harsoksi. Griineiltä on routa sulanut pois.

20210325 124713

18 griini lumen sulamisen jälkeen. Kuvassa näkyy hyvin eri heinälajit.

Väylille muodostui lumen sulamisen seurauksena lumihometta. Lumihome on kylänurmikkaheinän suurin ongelma. Väylillä tautitorjunta ei siis purenut niin hyvin. Mutta en olisi ollenkaan huolissani väylistä. Kylänurmikka kasvaa kyllä hienosti takaisin sieltä, kun harjaamme hiekat pois, annamme väylille starttilannoitteen ja ilman lämpötila nousee tarpeeksi korkeaksi.

Avaaminen

Pääsiäisen jälkeen aloitamme valmistelemaan kenttää avaamista varten. Griineiltä poistamme hieman kuitua, hiekoitamme ja kalkitsemme ne. Lyöntipaikat pystyleikataan ja hiekoitetaan. Range on nyt saatu jo auki ja pääsette nauttimaan ulkoilmasta.

Lähiviikot ratkaisevat paljon miten saadaan kenttä auki. Toivottavasti liikkumisrajoitteet eivät rajoita liikaa. Toivottavaa on myös, että säässä ei tapahdu mitään suurempia ja takatalvi ei iske pahasti.

Mukavaa pääsiäistä ja kevään jatkoa!

Kentänhoitoväki