Harjattula Golf Logo 2019 D 600x435

Syksyn kentänhoitoa

Syksyn kentänhoitoa

24.9.2020

Kenttäyhtiömme hallituksen tekemän päätöksen mukaisesti, aloitamme kolmosen (3) keltaisen ja valkoisen lyöntipaikan remontin maanantaina 28.9. Kolmosen loppukausi pelataan alkuun punaiselta tiiltä ja myöhemmin lyöntilavalta tiipaikkojen välistä. Vaihdamme myös punaisen lyöntipaikan nurmen, tasaamme pohjan ja vaihdamme uuden kasvualustan. Kolmosen lyöntipaikka on sijainiltaan varjoinen ja varsinkin tämän poikkeuskauden kova kulutus on laittanut lyöntipinnat koville. Loppukaudesta on ollut jo vaikea löytää hyvää kohtaa tiimerkeille ja muutenkin lyöntipaikasta on tullut hyvin epätasainen. Remontissa lyöntipaikan keltainen osa pysyy nykyisessä tasossa ja valkoista osuutta nostetaan 50 cm. Myös lyöntipaikan kallistus korjataan viheriöön nähden oikeaksi. Talven aikana poistamme lyöntipaikan ympäriltä ja 2 väylän vasemmasta reunasta puita, jotta lyöntipaikka saisi nykyistä enemmän valoa. Lyöntipaikan vanha kasvualusta käytetään hyödyksi klubin edustan puttiviheriön laajennukseen, jolla haemme lisää muotoa puttiharjoitteluun ko. viheriöllä. Laajennusosa tehdään kylvämällä ja jos kaikki menee hyviin, niin ensi kesänä se voidaan ottaa puttiharjoittelukäyttöön.

Viikolla 40 teemme griineille ns. tappi-ilmastuksen. Näin saamme kasvualustaan ilmaa ja poistamme maaperän tiivistymistä. Samalla sadevesi kulkeutuu paremmin pois viheriöiden pinnoilta. Kentän mentyä kiinni, teemme syväilmastuksen koko kasvualustakerroksen syvyydeltä. Lyöntipaikoille tehdään myöhemmin holkki-ilmastus, jolla poistetaan kuitua ja jonka jälkeen tehdään vielä pintaa tasaava hiekoitus. Edellisten hoitotoimenpiteiden valmistuttua, teemme myös väylien ilmastuksen ja hiekoituksen. Viikolla 42 tyhjennämme kastelujärjestelmän vedestä.

Muistakaa seurata verkkosivujemme www.harjattulagolf.fi kenttämestariosiota tai Instagramista @harjattulagolf, niin tiedätte mitä hoitotoimenpiteitä on milloinkin käynnissä.

Muita asioita

Syksy on aikaa, jolloin kosteus ja kelit ovat otollisia kasvitaudeille. Poistamme viheriöiltä joka päivä kasteen leikkaamalla, jyräämällä, harjalla tai lyijynarulla. Leikkaamista olemme jo vähentäneet ja viikolla 40 nostamme leikkuukorkeuden 4mm. Koska tautipaine on kova, niin tulemme tekemään ruiskutuksia lyhyelläkin varoitusajalla. Tällä hetkellä tulee illalla jo nopeasti pimeä, joten joudumme tekemään ruiskutuksia myös aamulla. Korjaamattomaan alastulojälkeen taudit iskevät herkästi, joten nyt erityistä tarkkuutta lyönti- ja alastulojälkien korjaukseen!

Pakkasaamut tulevat myös pian ajankohtaisiksi. Muistakaa, että kuuraiselle kentälle meneminen on ehdottomasti kielletty! 1. tiillä on kenttä suljettu pakkasen takia -taulu, jos on yöpakkasta ja kenttä kuurassa. Kenttähenkilökunta antaa kyllä luvan mennä pelaamaan, kun tilanne on ohi! Jos olette lähdössä 10. tiiltä, niin käykää katsomassa tilanne 1. tiiltä.

Kenttämestari
Juho