Harjattula Golf Logo 2019 D 600x435

Kenttämestarin palsta: Kevään kuulumisia

Kenttämestarin palsta: Kevään kuulumisia

8.5.2020

Kevät on nyt edennyt toukokuun puolelle ja heinä on alkanut kasvamaan lämmön ja kosteuden ansiosta. Nyt alkaa väylät ja raffit myös heräilemään ja niitä on alettu leikkaamaan. Griinit ja lyöntipaikat ovat myös alkaneet kasvamaan ja niiden leikkuu tarve alkaa olemaan jo useampi kerta viikossa. Pyrimme myös lisäämään leikkuun välipäiviin jyräystä. Muutamia muutoksia on myös tullut bunkkereihin. 1. tuli uusi väyläbunkkeri ja oikeaa griinibunkkeria muokattiin hieman, että se tulisi paremmin peliin. 5. on nyt myös poistettu bunkkeri. Bunkkereiden viimeistely saadaan valmiiksi viikolla 22, kun saamme siirtonurmea niihin.

Kulunut talvi oli hyvin poikkeuksellinen muutenkin kuin koronan takia. Talvea ei käytännössä ollut ollenkaan. Siinäkin oli pieni riskinsä, koska heinä oli jo lepotilassa ja lämpötila oli plussan puolella ja lumipeitettä ei ollut suojana. Pakkaspäivinä lumipeitettä olisi myös kaivattu ettei heinä palellu. Talven aikana tuli myös paljon vesisateita. Monet bunkkerit olivat jopa täynnä vettä. Vesisateet huuhtoivat myös aika paljon ravinteita maasta. Talven lumi- ja pakkasennätykset tulivat maaliskuun loppuun. Kaikesta huolimatta kenttä talvehti todella hyvin ja pääsimme avamaan lähes virheettömille griineille huhtikuun puolessa välissä. Se oli 2 viikkoa aikaisemmin mitä viime vuonna. On kyllä ollut hieno nähdä, että kentällä on riittänyt paljon pelaajia heti avaamisesta lähtien. Korona tilanne aiheutti myös sen tilanteen, että kenttä avattiin erikoisjärjestelyin ilman roskiksia, bägikärryjä ja bunkkeriharavoita.

Tulevia hoitoja toukokuussa: Väylät lannoitetaan rakeisella lannoitteella viikolla 20. Ja joudumme kastelemaan väyliä myös päivällä. Griineille tehdään kevyt holkitus viikolla 21. Sillä poistamme hieman kuitua griineiltä. Sen kanssa laitamme hiekkaa ja täydennyskylvetään rönsyröllillä 1,2,3,4,6,17 griinit. Muistakaa seurata Harjattula golfin netti sivuilta Kenttä osiosta Kenttämestari niin tiedätte minkälaisia hoitoja olen suunnitellut viikolle.

Lopuksi haluan vielä kertoa hieman itsestäni. Olen 35-vuotias perheen isä Lohjalta. Siirryin tänne Harjattulaan tammikuussa St. Laurence Golfista. Siellä toimin kentänhoitajana. Golfkentänhoitaja uran aloitin vuonna 2003 kun olin kesätöitä vailla ja kaverini sai houkuteltua hakemaan töitä St. Laurence golfista. Olen pelannut golfia vuodesta 1997, joten golfkentänhoito tuntui hyvältä vaihtoehdolta kesätöiksi. Innostuin kentänhoidosta sen verran paljon, että sille tielle olen myös jäänyt. Kiinnostus kentänhoitoon on ollut suuri ja minulla halu kouluttautua lisää, joten olen suorittanut kentänhoitajan ammattitutkinnon ja kenttämestarin erikoisammattitutkinnon.

Kentänhoidollisin terveisin,
Juho Sillantaka, Kenttämestari

Juho Sillantaka Harjattula Golf 1 Juho Sillantaka Harjattula Golf 2 Juho Sillantaka Harjattula Golf 3 Juho Sillantaka Harjattula Golf 4 Juho Sillantaka Harjattula Golf 5 Juho Sillantaka Harjattula Golf 6 Juho Sillantaka Harjattula Golf 7 Juho Sillantaka Harjattula Golf 8 Juho Sillantaka Harjattula Golf 10

Tämä viimeinen kuva on otettu 21.1.2020 – kyllä, siis tammikuussa!

Juho Sillantaka Harjattula Golf 9 Tammikuu