Harjattula Golf Logo 2019 D 600x435

Kentänhoitoa kesäkuussa

Kentänhoitoa kesäkuussa

14.6.2020

Suoritamme huomenna maanantaina illalla 15.6.2020 kenttämme viheriöiden tappi-ilmastuksen. Aloitamme työt klo 20:00 alkaen väylästä 1, kun ajanvaraus on päättynyt. Jotta työ etenee mahdollisimman jouhevasti, ei iltalähtöjä ole kentälle klo 20 jälkeen. Tappi-ilmastuksen jälkeen viheriöt jyrätään, jotta niiden tasaisuus saadaan palautettua. Edellisestä ilmastuksesta on jo tovi, joten tämä toimenpide on tarpeen. Ilmastuksella kasvualustaan saadaan lisää ilmatilaa, jolloin viheriöruoholla on mahdollisuus kasvattaa juuret syvemmälle. Ruoho kestää paremmin myös kuivuutta, kun kosteus ja ravinteet pääsevät kasvualustassa syvemmällä.

Maanantaina 22.6.2020 teemme myös hiekoituksen viheriöille. Toimenpiteellä viheriöihin saadaan tasaisuutta ja kontrolloidaan kuidun määrää. Toimenpiteen ansiosta saamme myös laskettua leikkuukorkeutta. Näillä toimenpiteillä alamme myös valmistautumaan heinäkuussa 11.-12.7. kentällämme pelattavaan Finnish Junior Tourin osakilpailuun.

Hellejaksot ovat aina haaste golfkentille. Edellä mainituista syistä ja hoitosuunnitelmista johtuen, aloitamme kentän kastelun aikaisemmin illalla. Niin sanottu kasteluikkuna on hyödynnettävä yön aikana mahdollisimman tarkkaan, ennen pelaajia ja kentän päivittäisiä hoitotoimia. Kastelujärjestelmän kapasiteettimme on rajallinen ja se pyritään näin hyödyntämään ajallisesti mahdollisimman tarkoin.

Kiitos ymmärryksestä ja kärsivällisyydestä!

Kesä- ja kentänhoidollisin terveisin

Kenttämestari,
Juho Sillantaka