Harjattula Golf Logo 2019 D 600x435

Harjattulan naisten reikäpelit 2020

Harjattulan naisten reikäpelit 2020

7.5.2020

Kisavastaava: Maria Säilä

1 § Peliparien muodostuminen

Ensimmäisen kierroksen parit arvotaan ja kaavio muodostetaan heti, kun aloitusparit on muodostettu. Kaavion pääsee sähköpostissa lähetetystä linkistä sekä Harjattulan nettisivuilta. Osallistuessaan reikäpeliin antaa samalla luvan yhteystietojensa jakamiseen muille pelaajille. Sähköpostissa on myös osallistujien yhteystiedot, jotta pystytään sopimaan pelit.

Joka kierroksella parista toinen putoaa ja voittaja jatkaa seuraavalle kierrokselle saaden vastaansa kaaviossa etukäteen määrätyn pelaajan. Pareista jatkoon menevän nimi sekä kierroksen tulos ilmoitetaan kierroksen jälkeen tekstiviestillä tai Whatsappilla Maria Säilälle p. 040 359 1451. Kisavastaavana Maria päivittää kaaviota, sitä mukaa, kun voittajia selviää.

2 § Pelaaminen

Kisa pelataan puolikkailla slope-tasoituksilla.

Esimerkiksi toisen pelaajan tasoitus on 37, jolloin se jaettuna kahdella on 18,5. Toisen pelaajan tasoitus on 21 ja se jaettuna kahdella on 10,5. Näiden slopet ovat 19 ja 11 sekä erotus 19-11=8. Korkeammalla tasoituksella pelaava saa kentän 8 vaikeimmalla väylällä yhden lyönnin eteen. (Katso tuloskortista väylien vaikeusjärjestys.)

Kannattaa valmiiksi merkitä korttiin ne väylät, joilla toinen pelaajista saa yhden lyönnin enemmän kuin vastustaja, pelatakseen reiän silti tasan.

Hyvä systeemi pelin edetessä on tuloskortissa rengastaa sen pelaajan sarakkeesta tulos, jolla reikä on voitettu. Auttaa tilanteen seuraamista.

Huom! Jos vastustaja luovuttaa reiän, ei toinenkaan pelaa sitä loppuun vaan kuittaa väylän voiton itselleen. Näin nopeutetaan peliä, jos ”seinä nousee vastaan” ja tilanne on toivoton.

3 § Pelin kulku ja lopputulos

Lopputulos ilmoitetaan niin että ensin mainitaan kuinka monta reikää pelatuista voittaja voitti ja kuinka monta reikää jäi pelaamatta, kun peli ratkesi (esim. 5/3). Tulos tarkoittaa, että peli on ratkennut väylällä 15 ja 3 väylää jäi pelaamatta. Voittaja on 15 pelatusta väylästä voittanut 5.

Pelin kulku on voinut tällöin olla seuraava:

Väylä 1 A voitti tilanne 1–0
Väylä 2 Pelattiin tasan (tasoitus huomioiden)tilanne edelleen 1–0
Väylä 3 A voitti, tilanne 2–0
Väylä 4 B voitti, tilanne 1–0
Väylä 5 B voitti, tilanne 0–0
Väylä 6 Pelattiin tasan, tilanne edelleen 0-0
Väylä 7 B voitti, tilanne 0-1
Väylä 8 B voitti, tilanne 0-2
Väylä 9 Tasan, tilanne 0-2
Väylä 10 A voitti, tilanne 0-1
Väylä 11 B voitti, 0-2
Väylä 12 B voitti, 0-3
Väylä 13 B voitti, 0-4
Väylä 14 Tasan, tilanne 0-4. Jäljellä neljä väylää.
A voi vielä tasoittaa pelin! Jolloin jatkettaisiin toiselle kierrokselle.
Väylä 15 B voitti, tilanne 0-5. Peli päättyi. Jäljellä enää 3 väylää ja A tarvitsisi 5 voitettua väylää voittoon.

Lopputulos ilmoitetaan siis 5/3. B sai viisi voittoa enemmän kuin A ja väyliä jäi pelaamatta kolme.

Jos tilanne on tasan 18 reiän jälkeen, jatketaan peliä toiselle kierrokselle reikä kerrallaan samoilla säännöillä kunnes jompikumpi voittaa reiän.

Helppoa ja hauskaa!

Pelikierrokseen tulee ihan eri jännite. Tärkeintä on voittaa pelipari. Nyt voit unohtaa oman tasoituksesi ja bogey-pisteet. Voit pelata vaikka kuinka hyvin tai huonosti. Ainoastaan väylän voittaminen ratkaisee.