Harjattula Golf Logo 2019 D 600x435

Voisiko golf olla sinun juttusi?

Voisiko golf olla sinun juttusi?

6.4.2019

Golfin sanotaan olevan rajatonta riemua, kuten rockmusiikin ja jokaisella saa olla oma, ”muntapapelata” kuten suomen golfliitto on strategiassaan osuvasti linjannut. Golfia ilmoittaa harrastavansa 140 000 suomalaista, joten se liikuttaa jo aika isoa osaa meistä.

Joillekin golf on kilpailemista ja omien taitojen pitkäjänteistä kehittämistä. Toisille se on tapa elää mukana itselle tärkeässä sosiaalisessa verkostossa. Ja mahtuu joukkoon niitäkin, joille arvokkainta ovat kierroksen tarjoamat luontoelämykset ja harrastuksen siivellä, kuin varkain saatu kuntoliikunta.
Harjattula Golf & Country Club juhlii tänä vuonna 30-vuotistaivaltaan turkulaisena golfseurana. Haluamme jatkossakin olla vahva paikallinen toimija ja tarjota Harjattulan näköistä pelaajapolkua Turun eteläpuolisten saarten Hirvensalon, Satavan ja Kakskerran asukkaille.
Golfharrastuksen aloittamiseen on erinomaiset mahdollisuudet, sillä golfopettajamme Larri Vermola ja Sonja Kallio järjestävät golfin alkeiskursseja läpi koko kesäkauden. Harjattula Golfin jäsenille on tarjolla myös poikkeuksellisen hyvät jatko-opiskelumahdollisuudet, sillä Larrin ja Sonjan opetusohjelmaan kuuluvat myös jäsenistömme viikoittaiset teemaopetukset niin kesällä, kuin talvella ja vieläpä veloituksetta.
Muistakaa myös kesäkuun alussa Harjattulassa järjestettävät lasten golf- ja liikuntaleirit. Vuosien saatossa juuri lasten golf- ja liikuntaleirit ovat olleet monelle alkusysäys koko perhettä yhdistävän harrastuksen aloittamiselle.
Golf on parasta vapaa-aikaa yhdessä perheen, ystävien, kavereiden, koulukaverien, mutta myös uusien tuttavuuksien kesken kaikkia yhdistävillä yhteisillä pelisäännöillä. Seuramme viime vuodet ovat olleet jäsenmäärämme kasvun vuosia ja meitä onkin Harjattulassa jo pitkälti yli tuhat. Voisiko tänä vuonna olla sinun vuorosi hypätä mukaan rentoon joukkoomme?

Parasta vapaa-aikaa yhdessä.

Tervetuloa kokeilemaan!

Juha Maininki

Juha Laukkanen

toiminnanjohtaja, Harjattula Golf & Country Club

HINNAT 2019

Jäsenmaksut:

Aikuinen 110 €
Juniori alle 14 vuotta 140 €
Juniori 15–21 vuotta 250 €
Juniorijäsenmaksut sisältävät täyden pelioikeuden Harjattula Golfin kentällä.

Aikuisten pelioikeudet ja -kortit kauden alusta:

Pelioikeuden vuokraat helposti HGCC ry:n hallinnoimasta Pelioikeuspoolista.
Rajoittamaton pelioikeus 795 €
Arkipelioikeus (ma–pe) 650 €

Henkilökohtainen pelikortti:

20 kierrosta 695 €
10 kierrosta 395 €

Tiedustelut 040 754 5106 / juha.laukkanen@harjattula.fi

Tabletti Maininki

Seuran ilme uudistui juhlan kunniaksi

Seuran 30-vuotisjuhlavuoden innoittamana myös vanha logo ja nettisivut saivat uuden ilmeen.
Uudistettu HGCC ry:n logo tuo esiin kenttämme maisemallisia ominaispiirteitä. Jään, meren ja tuulen muovaamat kalliot sekä
niitä reunustavat metsät ja vanhan logon värimaailma kuvastavat luonnonläheistä ja rentoa Harjattulaa.
Sivuilta löydät entistä helpommin niin ajankohtaiset uutiset kuin muutkin tärkeät tiedot. Käy tutustumassa osoitteessa harjattulagolf.fi

Tervetuloa Sonjan ja Larrin oppiin

Sonja Maininki

Olen Sonja Kallio, PGA pro sekä tuleva kauppatieteen maisteri. Aloitin valmentamisen Harjattulassa kaudella 2018. Olen toiminut golfin valmennuksen parissa vuodesta 2013 alkaen.
Opetusalamme on hyvin miesvaltainen, sillä me naisopettajat edustamme alle kymmentä prosenttia koko ammattikunnastamme. Naisopettajille on kuitenkin selkeää tilausta. Olenkin havainnut, että etenkin naisjäsenet arvostavat sitä, jos omassa kotiseurassa on saatavilla myös naisopettaja.
Suhtaudun omaan valmentajauraani suurella intohimolla ja haluankin kehittyä vuosien saatossa siinä mahdollisimman hyväksi ja monipuoliseksi. Valmennan pelaajia yksilöllisesti tasosta riippumatta, jotta jokaisella olisi mahdollisuus kehittyä ja nauttia sujuvasta pelaamisesta terveenä.
On aivan mahtavaa, että voin tuoda oman lisäni Harjattula Golfin ja saarten opetustoimintaan. Yhdessä Larrin kanssa muodostamme entistä vahvemman opetusteamin Turun eteläpuolisille saarille.

Larri Maininki

Olen Larri Vermola ja tulin golfopettajaksi Harjattula Golfiin kaudella 2017.
Itse aloitin golfin vuonna 1986 ja pelasin kilpaa Suomen amatöörikiertueella 1990-luvulla. Innostuin uudelleen lajista päästyäni tekemään yhteistyötä maailman parhaiden golfvalmentajien kanssa. Titleist Performance Instituten (TPI) perustajat David Phillips ja Greg Rose saivat minut näkemään golfin kokonaan uudesta näkökulmasta. Suoritin Golf Fitness Instructor -koulutuksen ja näin, miten kehon ominaisuudet määräävät lyöntitekniikkaa.
Sain kiertää Eurooppatouria yhdessä valmentaja Simon Holmesin kanssa ja nähdä, miten parhaat harjoittelevat ja valmentautuvat. Pääsin luomaan parhaiden valmentajien kanssa golfin valmennusvälineitä liikkeentunnistukseen ja videoanalyysiin liittyen.
Myöhemmin Suomen Golfliiton koulutusten myötä vastaan tulleet oppimisen huippuosaajat avasivat uusia näkemyksiä tapoihin oppia, ideoihin siitä, miten tunteminen, vapaus ja luonnollinen liike ovat avaimia toistettavuuteen, tehoon ja tarkkuuteen.

Tiesitkö?
Hajattulasta löytyy kaikki tämä: yhteiset harjoitukset, tapahtumat, perhegolf, juniorien peli- ja treeniporukat, vammaisgolf, juniorien ja aikuisten alkeisopetus sekä kouluyhteistyö. Ja tietenkin harjattulalaisten oma harrastaminen, pelaaminen, kilpaileminen ja harjoittelu ympäri vuoden.

Golfopetus 2 500x375px

Kurssit aloittelijoille

Kurssit lajin uusille harrastajille starttaavat 27.4. Alkaen joka viikko maanantaisin ja lauantaisin.

Kurssit sisältävät lajiopetuksen, oppimateriaalin, välineet ja Green Card -kokeen. Viikkokurssit pidetään maanantaina ja keskiviikkona klo 18–21 ja viikonloppuisin lauantaina sekä sunnuntaina klo 15.00–19.30.
Kurssien kokonaiskesto on kuudesta yhdeksään tuntia. Suosittelemme alkeiskurssiplussaa, jos sinulla ei ole aiempaa kokemusta golfista.
Ilmoittaudu nyt ja varmista paikkasi kauden ensimmäisille kursseille!

Alkeiskurssi+, 9 tuntia    165 €

Alkeiskurssi, 6 tuntia       130 €

Alle 18-vuotiaat            100 €

Kysy lisää:
PGA Pro Sonja Kallio, puh. 040 849 6760, sonja.kallio@skgolf.fi
Pro Larri Vermola, puh. 050 364 4050, larri.vermola@gmail.com

Lasten Leiri Maininki

Ilmoittaudu mukaan iloiseen joukkoon!

Lasten golf- ja liikuntaleirit 

Onko lapsillenne mietittynä kesäohjelmaa loman alkuun? Isovanhemmat, miten on lastenlastenne alkukesä järjestetty?
Eipä hätää. Suositut lasten golf- ja liikuntaleirit järjestetään jälleen Harjattulassa kesäkuussa. Ensimmäinen leiri on 3.–7.6.2019  ja toinen 10.–14.6.2019.
Leirit sopivat niin golfista kiinnostuneille, kuin lajin jo aloittaneille 6–13 -vuotiaille lapsille ja varhaisnuorille. Leirien ohjaajina toimivat Harjattulan golfopettajat Sonja Kallio ja Larri Vermola.
Leiripäivät alkavat klo 9 ja päättyvät klo 15.30. Varusteiksi tarvitaan sään edellyttämät ulkoiluvarusteet, lippalakki ja juomapullo. Muut tarvittavat välineet saa lainaksi seuralta. Myös omia välineitä saa käyttää. Viikon päätteeksi leiriläisillä on mahdollisuus suorittaa Green Card.

Leirin hinta 185 € / lapsi

sis. leiripaidan, ohjelman, välineet, lounaan, välipalan ja vakuutukset. Muista ilmoittautuessa kertoa myös paidan koko.

Kysy lisää:
Juha Laukkanen, puh. 040 754 5106 tai juha.laukkanen@harjattula.fi
Ilmoittautumiset osoitteessa harjattulagolf.fi/leirit

Lancaster Maininki

Golf on koko perheen harrastus

Miksi Lancasterin perhe päätti lähteä alkeiskurssille? Peter on kotoisin Australiasta ja pelasi  golfia nuorempana. Hän muutti Suomeen vuonna 1997 ja  golfharrastus jäi. Neljä vuotta sitten lähdimme koko perhe  Australian Queenslandiin Saijan työkomennuksen takia. Sattumalta asuimme aivan golfkentän vieressä. Ei aikaakaan kuin Peter oli ostanut uudet mailat ja palannut vanhan harrastuksensa pariin. Pojista nuorempi, Alexander, liittyi usein seuraan. Oscarkin kokeili lajia.
Viime  keväänä varasimme lomamatkan vanhoille kotikonnuille Brisbaneen. Kun teimme matkasuunnittelmia, oli miesväki yksimielinen – he haluavat pelata golfia. Tästä Saija sai sykäyksen hakeutua viime keväänä Harjattulan alkeiskurssille siltä varalta, että aika tulisi yksinään pitkäksi ja hänkin haluaisi lähteä silloin tällöin  perheen mukaan kentälle. Ja kävikin niin, että golfkärpänen puraisi heti!

Millainen kokemus kurssi ja Harjattula Golf on ollut?

Saija ja Oscar kävivät alkeiskurssin yhdessä, pro Sonja Kallion opetuksessa. Kurssi oli tiivis ja sisältöä oli paljon! Sonja oli opettajana motivoiva ja itse lajista todella innostunut. Jo toisen päivän iltana tuntui kotonakin siltä, että haluaisi lähteä pihalle lyömään vielä muutaman lyönnin. Kurssi ei ollut teoreettinen, koko ajan oltiin rangella tai kentällä tositoimissa. Lyöntien välillä tuli teoriakin tutuksi. Kurssin päätteeksi saimme molemmat Green Cardit käteen. Alkeiskurssi oli kiva kokemus, se antoi hyvät perustiedot ja -taidot lajista ja innosti lähtemään heti treeneihin!
Ennen kurssia emme  tienneet, että Harjattula tarjoaa jäsenille golftreenejä ympäri vuoden. Se on ollut upea mahdollisuus oppia lisää. Perheemme onkin koko vuoden  osallistunut niihin säännöllisesti. Muun muassa naisten treeniporukka on tiivis yhteisö, johon oli helppo päästä sisään. Talven treeneissä on saanut uusia tuttuja. Kunhan kenttä aukeaa ja kausi alkaa, löytyy koko perheelle pelikavereita muualtakin kuin perheen parista. Se on jännä, uusi elementti harrastukseemme!

Mikä lajissa kiehtoo?

Golfkierroksen aikana liikkuu tuntikausia ulkona luonnossa: olemme vuoden aikana olleet raittiissa ulkoilmassa reilusti enemmän kuin aikaisemmin. Lajia pystyy treenaamaan hyvin yksin, perheen tai ystävien kanssa, eikä ole ikään sidottu. Oman kehityksen näkee ja tuntee. Koko ajan voi nostaa rimaa ja haastaa itseään. Saija kertoo olevansa kilpailuhenkinen, ja hänelle golf tuo mahdollisuuden kilpailla omaa itseään vastaan. Hienoa on se, että golf yhdistää koko perheen. Kentällä liikkuessa ehditään jutella monista asioista kaikessa rauhassa. Nuorison mukaan saaminen koko perheen harrastukseen on ollut ehkä se kaikkein upein juttu!

Kenelle suosittelisitte golfia?

Golfia voimme lämpimästi suositella kenelle tahansa, iästä, sukupuolesta tai kunnosta riippumatta. Jo alkeiskurssilla tutustuu uusiin ihmisiin, ja jos itseltä ei löydy golfaavia ystäviä, treeneissä tutustuu nopeasti uusiin kasvoihin! Jos tavoitteena on liikunnan lisääminen ja vaikka painon pudotus, tarjoaa golf siihen hyvän mahdollisuuden: kahdesta neljään tuntia kentällä liikkumalla saa kalorit kulumaan kuin huomaamatta! Golf on lajina mainio myös siksi, että se on helppo yhdistää lomailuun joko kotimaassa tai ulkomailla. Tällä hetkellä suunnittelemme kesälomaa ja kaikille on selvää, että ainakin silloin golfataan!

Perheenjäsenet:
Saija Kuusisto-Lancaster
Peter Lancaster
Oscar Lancaster 17 v
Alexander Lancaster 13 v

Asuinpaikka:
Hirvensalon Kukola

Tutustuminen Maininki

Harjattula kutsuu naisia tutustumisiltaan!

Kaikenikäiset naiset tervetuloa kakskertaan keskiviikkona 5.6.2019 tutustumaan golfiin

Illan aikana saat tuntumaa siihen, millainen harrastus golf on. Aikaisempaa kokemusta golfista sinulla ei siis tarvitse olla. Olet ehkä kuullut, että golf on koukuttava laji – se on totta. Mikäli innostut, seurauksena voi olla paljon liikuntaa raittiissa ulkoilmassa, uusia ystäviä ja parempi kunto!

Illan ohjelma:
klo 17.00      Tutustuminen golfiin harjoitusalueilla, lyöntien kokeilua ja opetusta.
klo 18.00      Golfia kentällä mukavassa porukassa naisjäsentemme opastuksessa. Halutessasi voit kokeilla golflyöntejä myös kentällä. Pelaamme yhdessä kolme väylää.
klo 19.00      Pelin jälkeen kokoonnumme klubille iltapalalle. Kuulet lisää golfista, lajin aloittamisesta ja voit kysellä lisää.

Hinta 10 € / tutustuja
sisältää iltapalan klubilla

Ilmoittaudu 31.5.2019 mennessä hgcc.naiset@gmail.com
Jos sinulla on kysyttävää asiasta, laita mailia, me vastaamme.

Maria Maininki Kopio

Olen Maria Säilä ja täytin juuri 18 vuotta. Olen Harjattula Golf ry:n naistoimikunnan uusi jäsen ja innolla mukana toiminnan kehittämisessä. Tulevaisuudessa toivon lisää tyttöjä ja naisia mukaan tämän hienon harrastuksen pariin.
Itse olen aloittanut golfin kuusivuotiaana, kun vanhempani veivät minut Harjattulaan lasten liikuntaleirille. Golfkärpänen puraisi minua niin, että noin 10 vuotta vierähti kilpagolfin parissa kiertäen ensin tsemppi- ja aluetouria, myöhemmin jopa FJT:tä. Peli on opettanut paljon. Se tuo suuria onnen hetkiä, kun pallo lentää ja kilahtaa koloon. Välillä saa vastaanottaa hienoja palkintojakin, mutta peli tekee myös nöyräksi. Pitää harjoitella ja tehdä töitä, jotta kehittyy. Laji on jäänyt pysyvästi sydämeeni enkä voisi kuvitellakaan kesää ilman golfia.
Olen aina liikkunut monipuolisesti. Harrastuksiani ovat olleet baletti, tennis ja partio. Kävin myös liikuntaluokkaa yläasteella.  Golf on ollut minulle tärkein juttu ja parhaat ystävänikin golfaavat. Ensimmäinen kesätyöpaikkanikin löytyi lajin parista lasten liikuntaleirien apuohjaajana.
Parasta golfissa on sosiaalisuus – tutustuu erilaisiin ja eri ikäisiin ihmisiin. Ja tietysti liikkumisen ilo. Golfyhteisössä peli yhdistää meitä. On mahdollisuus haastaa itseään ja kehittää taitojaan. Kilpailla voi sekä tosissaan että leikkimielellä. Golf on laji, jota olen harrastanut perheen kanssa yhdessä myös matkoilla.
Harjattula Golf on minulle kuin toinen koti luonnon keskellä. Pienempänä koin, että olin luontoretkellä, kun törmäsi sammakoihin, pupuihin, kettuihin ja peuroihin. Myös luikerot ovat tulleet tutuiksi.
Olen varma, että tulevaisuudessa juuri golf tuo minulle mielenrauhaa ja hetken rentoutumista opiskelun sekä työn lomassa.
Oikein mukavaa ja iloista golfkesää kaikille!

Vi[h]reä Harjattula -liite Maininkilehdessä (pdf)