Harjattula Golf Logo 2019 D 600x435

Golf- ja hyvinvointiviikko

Golf- ja hyvinvointiviikko

21.4.2019

Tiesitkö, että tällä viikolla on vietetty ensimmäistä kertaa kansainvälistä ”Golf and Health” –viikkoa?

Viikon tarkoituksena on lisätä tietoutta golfin terveysvaikutuksista ja sen hyvinvointia edistävistä tekijöistä. Viikko on jaettu erilaisiin hyvinvoinnin teemoihin, joihin golfin pelaamisella voi vaikuttaa. Nämä teemat ovat terveysliikunta, henkinen hyvinvointi, vammaisgolf, golf soveltuu kaikille sekä seuratoiminta hyvinvoinnin näkökulmasta.

Tiesitkö, että golfkierroksen aikana voi kuluttaa yli tuhat kilokaloria. Lisäksi golfin pelaaminen ennaltaehkäisee monia sairauksia, kuten verenkiertoelimistön sairauksia sekä kakkostyypin diabetesta. Golf on oiva keino vaikkapa pudottaa painoa upeissa maisemissa ja mukavien pelikavereiden avulla!

Tiesitkö, että golf voi vähentää masennusta ja ahdistusta sekä parantaa itsetuntoa? Kentällä maisemat ovat levollisia, ajatukset pysyvät pelissä sekä seuraa on aina tarjolla. Meillä Harjattulassa on helppo löytää uusia peli- ja treenikavereita, sillä seuratoiminta on erittäin aktiivista ja monipuolista.

Tiesitkö, että myös alaraajahalvaantunut voi pelata golfia? Paragolfer-laitteen avulla golfia pystyy pelaamaan lähes kuka tahansa vammasta riippumatta. Viime vuonna Harjattulassa järjestetty vammaisten golfkerho oli niin suosittu, että sitä jatketaan myös tulevana kesänä.

Tiesitkö, että green cardin suorittamiseen ja golfin pelaamiseen ei ole ikärajaa? Golf on mitä mainioin koko perheen harrastus, sillä kentällä voi viettää yhteistä aikaa ikään katsomatta. Kentällä on myös helppo tutustua uusiin ihmisiin ja jopa muodostaa ammatillisesti kiinnostavia kontakteja. Harjattulassa testattiin viime kesänä ensimmäistä kertaa perhegolfia, ja se osoittautui erittäin suosituksi. Perhegolf saa jatkoa myös tänä kesänä!

Tiesitkö, että golfseura voi omilla valinnoillaan edistää jäsentensä hyvinvointia? Seurassamme ollaan kiinnostuneita jäsenistön hyvinvoinnista ja yhteisöllisyydestä, minkä vuoksi jäsenille tarjotaan merkittäviä etuja, jotka lisäävät hyvinvointia. Erinomaisessa kunnossa olevalle kentälle pääsee pelaamaan vaikka joka päivä, sekä valmennusta on tarjolla kaikille halukkaille. Lisäksi klubiravintolassa tarjoillaan päivittäin terveellistä ja herkullista ruokaa. Vaihteleva maasto kentällä tarjoaa houkuttelevan mahdollisuuden viikoittaisen peruskuntoliikunnan suorittamiselle, kun taas treeneissä viihdytään, kehitytään ja ystävystytään.

Sonja Kallio & Larri Vermola